Uncategorized

Week 15/7/2017 – 21/7/2017

  • Zaterdag: Rest minestrone met Turks brood
  • Zondag: Frietjes met mossels voor de man, eitjes in zalmsaus voor ons -> Nostalgie met een gerechtje van mijn mama. Ik leerde vandaag dat bechamel ook lukt met kokosolie en rijstmelk. En dat mijn kindertjes niet zo’n grote fan zijn van dit gerecht als hun moeder.  
  • Maandag: Quiche met broccoli, prei en gerookte zalm -> Ik leerde vandaag dat bladerdeeg, waarvan u zeker net als ik dacht dat het vol boter zit, doorgaans geen milligram boter bevat. Stel u dat voor zeg. Koemelkblablaproof dus. Ik gebruikte kokosroom en wat extra eigelen, en eigenlijk werd het mijn meest geslaagde quiche sinds lang. 
  • Dinsdag: Gewokte rijst met groenten en spiegelei 
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Gehakt parmentier maar dan veggie -> Gemaakt door de kraamhulp, van wie we bijna afscheid moeten nemen. Quorngehakt is zo wat het enige veggie dink dat geen melk en soja bevat, dus gebruikten we dat. Vandaag dronk ik ook koffie met een goeie geut koemelk, om te testen wat daar het effect van zou zijn. De spanning!
  • Vrijdag: Turks brood met falafel, rauwkost, yoghurtsausje -> Falafel is ook safe en Turks brood ook, het yoghurtsausje was een nieuwe provocatie. 
Reacties uitgeschakeld voor Week 15/7/2017 – 21/7/2017