Kip in jagerssaus
Herfst, koud en donkere tijden. Een stoofpotje kan dan al eens wonderen doen voor uw gemoed. En omdat het niet alle dagen stoverij met frietjes kan zijn, variëren we al eens. Kip in jagerssaus en kroketjes bijvoorbeeld.
Het recept komt uit het tweede SOS Piet boek. Het lijkt heel erg op coq au vin, maar wij vinden het lekkerder. Dat kan ook liggen aan het feit dat ik de laatste keer mijn coq au vin bereidde met een knalpaarse en nogal degoutante wijn. Maar toch, probeer het eens, het is echt lekker!
Nodig:
1 kip van goede kwaliteit, in stukken gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
250g champignons, in 4 gesneden
250g spekjes
4 eetlepels bloem, boter, peper en zout
2 glazen rode wijn
1 dl cognac
1 liter water
1 el kippenbouillon
2 el tomatenpuree (ik neem 1 cupje)
2 el peterselie
To do:
Neem een brede pot en smelt de boter. Braad de stukken kip hierin bruin aan beide kanten en kruid ze flink met peper en zout. Ze moeten niet garen, gewoon een kleurtje krijgen.
Voeg de gesnipperde ui toe, de spekjes en de champignons. Bestrooit het geheel met de bloem en roer, zorg dat alles goed door bloem is omgeven.
Blus met de rode wijn. Voeg cognac, water, kippenbouillon en tomatenpuree toe.
Laat het geheel opkoken en verlaag dan je vuur. Laat een klein uurtje sudderen. Indien nodig/gewenst kan je de saus nadien nog wat bij binden met sausbinder.
Bestrooi met gehakte peterselie en serveer. Smakelijk!
5 reacties
Sandy
Piet en ik komen niet overeen. Ik heb al 2 recepten geprobeerd en ze zijn allebei mislukt. Ik zal het eens proberen, omdat je er zo’n mooie foto hebt bijgezet, maar ik doe het van jouw recept! Want met diene Piet wil ik niets te maken hebben! Nèh! 🙂
Katrien
Gebruik je kippebillen én kippeborsten of enkel billen of enkel borsten (hmmm,beetje rare vraag precies 🙂 )
Lijkt wel super lekker, ik ga het eens proberen.
Lieve
Heel het kieken! Je moet maar eens in Youtube ‘kip snijden’ ingeven, dan zie je hoe dat makkelijk kan. Of vraag dat aan uw wederhelft, zoals ik :p Of aan de slager 🙂
Katrien
Daarvoor had ik Youtube nog niet gebruikt 🙂
Ik vraag het wel aan mijne slager 🙂
Pingback: