Weekmenu

Week 12/5 – 18/5

En Lieve, wat hebben we deze week weer geleerd?

Ten eerste, dat ik recepten beter moet lezen voor ik iets in het weekmenu gooi. Zo tomatensaus staan zeven op zondag, ik vond dat er een beetje over. Zondag rustdag, weet ge wel. Wat een arbeid zeg.

Ten tweede, dat ik recepten toch écht wel beter moet lezen. Dan zou ik het spek dat moest meesudderen netjes verwijderd hebben in plaats van het gewoon mee te mixen. Balletjes in tomatenspeksaus dus. Het viel uiteindelijk nog mee en ze waren zonder spek de lekkerste ballen ooit geweest, maar ik vrees dat ik volgende keer toch weer voor de luiewijvenversie zal gaan. Saus zeven is gewoon de stap te ver, ik kan daar niet aan doen.

Ten derde, ik heb een slechte oven. De papillot blies niet op en de vis bleef rauw. Terwijl ge daar zelf weinig kunt aan doen, denk ik. Het is goedgekomen, maar toch.

En ten vierde, ik heb wél een goed pattatenmes. Dat snijdt vlot groenten, duimen en wijsvingers.

Photobucket

Ah en ten vijfde: als ge een man dwingt om te koken, dan eindigt ge in de frituur. Aan dat concept moeten we dus nog wat werken.

Eén reactie

  • Upje

    Huh? Moet zo’n papillot uit zijn eigen opblazen? Volgens mij toch niet? Ik heb eens bij Jamie gezien dat je gewoon zeker genoeg “lucht”ruimte moet laten (dus dat ding toevouwen met nog kilometers ruimte rond hetgeen erin zit, indien mogelijk langs alle kanten). Ik heb dat nu juist gedaan, en dat werkte toch wel. Maar ik heb nu wel sowieso een superoven. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *