Uncategorized

Week 18/2/2017 – 24/2/2017

  • Zaterdag: Veggie balletjes in tomatensaus met puree -> Feest hé als dat op tafel komt. Jongens toch. Een mens vraagt zich af waarom ze dat niet gewoon elke dag maakt (zeker gezien het verloop van de rest van de week). Mocht dat nu eens even gezond zijn als quinoa met avocodo en een hoop chia-zaad erop, dju toch. Nog een tip: ik reed lang speciaal naar hier of daar voor lekkere balletjes, maar eigenlijk zijn die van Colruyt-boni nog de smakelijkste (en goedkoopste). Had ik dat eerder geweten. 
  • Zondag: Eetfestijn
  • Maandag: Lasagna bianco met kastanjechamignons, bloemkool en oude kaas -> Hm. Dat was een beetje dubbel. Volgens dit recept moet ge de bloemkool verkruimelen, wat natuurlijk zorgt voor een saus met korrel. Dat was wel ok, maar helemaal fantastisch toch niet. De man dacht dat de saus was geschift, de dochter gruwelde en at niets. Ik zag dat er een ander recept circuleert waarin de bloemkool wordt gepureerd, ik zou precies eerder dat aanraden. Smaak zat zeker ok. 
  • Dinsdag: Wortelstoemp met fishsticks (veggie schnitzel voor de man) -> Dat stond niet op de planning, maar de dochter huilde maandagavond tranen met tuiten omdat ze de kindjes op school dat had zien eten terwijl zij zielige boterhammen met kruidenkaas voor haar neus had. Moeder, die thuis is en tijd heeft, deed eens een efforke en maakte het kindeke de dag erna gelukkig. 
  • Woensdag: Restjes
  • Donderdag: Pannenkoekjes met groenten/ricottavulling -> Ik wilde dat al zo lang eens proberen. Ik vertrok van dit recept, maar veranderde het 1 en ander qua vulling (ik weet het, ik was in een avontuurlijke bui deze week!).  Ik snipperde een rode en gele paprika, ajuin en courgette en stoofde dit aan met wat provencaalse kruiden. Daarover smolt ik een potje ricotta en deed er nog wat room bij die anders tot beschimmelen gedoemd was. Afgekruid met peper, zout en veel paprika. Pannenkoekjes hiermee opgevuld, wat kaas erover en nog even in de oven. En awel, ik vond dat keilekker! De dochter vond het weer vreselijk (en zeurde over pannenkoeken met bruine suiker), zoon en man waren licht enthousiast. Maar luister maar naar mij en probeer dat maar eens. 
  • Vrijdag: Gratin van aardappel, zoete aardappel en knolselder met quordon bleu -> Ongeveer hierop gebaseerd, maar wat aangepast. Alweer gefreewheeld, ik ga moeten bekomen van deze week jongens! En zeker van dit, want ondanks het feit dat ik dacht een perfect samenraapsel van Jeroen en Piet en onze Hugh Fearnley-Whittingstal gemaakt te hebben, stapelden de cliché gratin-rampen zich op. De boel geraakte maar niét gaar terwijl de saus netjes schiftte. Zucht. Het drama werd zo groot dat ik mijn diepvries indook (die teleurstelde) en couscous wilde beginnen wellen terwijl de kroost zeurde dat ze honger hadden, maar ik besloot toch maar dat we de boel hoe dan ook gingen opeten. Het geheel aan werk en ingrediënten in de vuilbak kieperen deed teveel zeer. Het zat uiteindelijk meer dan dubbel de voorziene tijd in de oven. Voordeel was dat het dan wel gaar was en dat de geschifte saus ook nagenoeg verdwenen was. Dikke duim voor mij. Wie kinders heeft, kan zich iets voorstellen bij het verloop van deze avond. Wie er geen heeft, bespaar ik verder gezeur. Enfin, kort (HAHAHA KORT ZEGT ZE!) samengevat: het zal vermoedelijk een decennium duren eer ik weer een gratin klaarmaak. En ik begin te vermoeden waarom het ook weer een decennium geleden was dat ik dat gedaan had. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *