koken met Lieve

Auberginecake

Hmm. Dit is echt lekker mensen. Ik geef op voorhand toe: het is ook redelijk veel werk. Begin er niet aan als ge niet wat tijd ter uwer beschikking hebt. Het is een beetje vergelijkbaar qua smaak en arbeidintensiviteit als een goeie moussaka, but so totally worth it! Als ge eens veel goesting hebt om te koken en nadien lekker te eten dus.

Nodig voor 4 porties:

1 aubergine, in dunne plakjes

250g fusilli (of spirelli)

bechamelsaus (boter/bloem/melk/kruiden)

90g geraspte cheddar

25g geraspte parmezan

olijfolie, boter, peper, zout

Voor de vleessaus:

1 grote ui, gesnipperd

2 stengels bleekselderij, dungesneden

450g lamsgehakt (of gewoon gemengd gehakt)

3 el tomatenpuree

150g zongedroogde tomaten, uitgelekt en fijngehakt

1tl gedroogde oregano

1 el rodewijnazijn

1.5dl kippenbouillon

To do:

Grill de aubergineplakjes in een grillpan nadat je ze bestreken hebt met olijfolie en bestrooid hebt met peper en zout. Je kan ze ook bakken in de pan, maar dan wordt het heel wat vettiger want dit zijn echte sponsjes.

Fruit voor de saus de ui en de selder enkele minuten in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer de andere sausingrediënten er door en laat 20 minuten pruttelen.

Kook de fusilli al dente en giet af. Maak de bechamelsaus en roer er de cheddar door. Roer de pasta door de helft van de saus en hou de andere helft even apart.

Maak nu laagjes in een grote ovenschotel. Eerst fusilli in kaassaus, dan een laagje vleessaus, dan plakjes aubergine. Eindig door de rest van de kaassaus nog bovenop te gieten en bestrooi met de parmezan. Zet nog zeker een half uurtje in de oven op 190°.

Volgens het boekje (weer zo’n kleintje getiteld ‘pasta’) kan je het heet of koud serveren, maar ik zou de hete versie aanraden. Smakelijk!

Reacties uitgeschakeld voor Auberginecake